Vakcollegegroep.nl

Wanneer je met een grote groep kinderen samen bent – denk aan een schoolkamp of een kinderfeestje – is het erg leuk om dit spel met elkaar te spelen. Het is een spel dat het best buiten gespeeld kan worden, waarbij het natuurlijk wel een beetje lekker weer moet zijn. Wanneer je beschikt over een grote ruimte kan het spel echter ook binnen gespeeld worden.

Hoe werkt het?

Elk kind moet zijn schoenen uittrekken en van beide schoenen de veters aan elkaar knopen. Alle schoenen worden vervolgens op een hele grote hoop gegooid en door elkaar gehusseld. De kinderen moeten vervolgens op enkele meters afstand van de berg schoenen gaan staan.

Daarna geeft iemand (een ouder of een docent) het startsein: alle kinderen moeten nu naar de berg met schoenen rennen, waarbij elk kind probeert om zo snel mogelijk zijn of haar eigen schoenen te vinden en mee terug te nemen. Maar de schoenen zitten immers aan elkaar vastgeknoopt en zijn door elkaar heen gehusseld. Kortom, het is niet eenvoudig om de schoenen los te krijgen. Ze zullen dan ook moeten samenwerken om hun schoenen te pakken te krijgen.