Vakcollegegroep.nl

Heel veel kinderen kauwen graag op een voorwerp. Kauwen verbetert namelijk de concentratie, helpt bij het verwerken van prikkels en vermindert stress en spanningen die meestal het gevolg zijn van opgekropte emoties. De achterkant van een pen of potlood of de koordjes aan een trui of vest moeten het daarom nogal eens bezuren. Het ziet er meestal niet zo fris uit wanneer deze voorwerpen helemaal stuk gekauwd zijn. Om toch te voorzien in de kauwbehoeftes van kinderen zijn er daarom zogenaamde kauwsieraden op de markt gebracht waarop kinderen veilig kunnen kauwen.

Bijtketting

Dit is een hanger van flexibel materiaal die speciaal gemaakt is om naar hartelust op te bijten. De hanger kan eenvoudig bevestigd worden aan een koordje en is gemaakt van veilig materiaal. Goede bijtkettingen zijn dus vrij van BPA, Latex, Ftalaten, PVC of andere schadelijke stoffen.

Kauwdoppen

Met name schoolgaande kinderen hebben een groot deel van de dag een pen of potlood in hun hand. Geheel onbewust bijten ze vaak op hun schrijfgerei. Met behulp van een veilige en discrete kauwdop die je op een pen of potlood kunt zetten, voorkom je dat het schrijfgerei kapot gebeten wordt.