Vakcollegegroep.nl

De naam ‘fidget toys’ vertaalt zich letterlijk tot ‘friemelspeelgoed’. Dergelijk speelgoed is vooral bedoeld om kinderen tot rust te laten komen en om hun concentratievermogen te verbeteren. Er zijn inmiddels verschillende soorten fidget toys op de markt, en het aanbod beperkt zich absoluut niet tot de fidget spinners die enkele jaren geleden plotseling helemaal hip waren.

Fidget toys zijn in feite onder te verdelen in een aantal categorieën:

  • Fidget toys voor een betere focus
  • Fidget toys om stress te verminderen
  • Fidget toys ter afleiding

Tangle

Deze fidget toy bestaat uit een serie schakels die gemaakt zijn van metaal, plastic of rubber die je door je vingers kunt laten bewegen en ten opzichte van elkaar kunt bewegen. Er zijn tangles in allerlei kleuren en er bestaan zelfs schakels met ribbeltjes of haartjes voor extra prikkels.

Fidget Cube

Deze fidget toy lijkt op een futuristische dobbelsteen. Op elke zijde van de kubus bevindt zich iets waarmee gefriemeld kan worden. Zo is er een schakelaartje op één zijde, een kuiltje op een andere zijde, en verder een knopje, een balletje, een schijfje dat kan bewegen en een soort van joystick. Er zijn verschillende fidget cubes verkrijgbaar. Kies de kubus die het best bij jouw wensen past.