Vakcollegegroep.nl

Wanneer we het hebben over het huren van een kantoorruimte of flexibele werkplek, koppelen we dit doorgaans meteen aan bedrijven of ondernemingen. Een flexplek of kantoorruimte kan echter ook heel interessant zijn voor studenten of eender wie een opleiding of cursus volgt. In een eigen kantoorruimte kun je namelijk in alle rust en volledig ongestoord gaan zitten leren of lezen, diepgaand onderzoek doen naar een specifiek onderwerp, aan een thesis werken of een scriptie schrijven. Kortom, het biedt een geweldige plek om zeer productief te studeren en je hebt er bovendien veel privacy.

Liever een flexplek of een persoonlijke kantoorruimte?

Naast het huren van een persoonlijke kantoorruimte is het ook mogelijk om een zogeheten flexplek te huren. In tegenstelling tot wanneer je een persoonlijke kantoorruimte gaat huren, biedt een flexplek wat minder privacy en zal het er over het algemeen ook wat rumoeriger zijn. Dit hoeft geen probleem te zijn, zeker niet voor mensen die het juist fijn vinden om met wat achtergrondgeluiden en mensen om zich heen te leren. Wanneer je jezelf echter volledig moet kunnen focussen en geen afleiding wenst, dan is een flexplek wellicht niet het beste idee.

Geen vaste plek

De naam verraad bovendien natuurlijk al dat je met een flexplek niet de luxe van een eigen bureau of vaste werkplek zult hebben. Vergt jouw studie van je dat je met allerhande papieren, boeken en naslagwerken moet werken? Dan zal een flexplek wellicht niet de ideale oplossing zijn. Je zult immers na elke studeersessie al je spullen moeten opruimen en mee moeten nemen of in een locker moeten opbergen.

Verschil in prijs

Zijn deze twee zaken voor jou van ondergeschikt belang? In dat geval is een flexibele werkplek een zeer geschikte studeerplek. Het voordeel ten opzichte van een eigen kantoorruimte zit hem hoofdzakelijk in de hoogte van de kosten. Logischerwijs is een flexplek in verhouding al goedkoper, maar daarnaast kun je dergelijke werkplekken vaak ook per dag, per dagdeel of zelfs per uur huren. Je zit daarbij doorgaans niet vast aan langdurige contracten, maar kunt bijvoorbeeld ook tijdelijk een fijne studeerplek huren. Dit kan een uitkomst bieden wanneer er bij jouw thuis bijvoorbeeld een aantal weken een verbouwing op de planning staat.