Vakcollegegroep.nl

Toen leerlingen op steeds jongere leeftijd smartphones gingen gebruiken, waren de meeste mensen het erover eens: telefoons leiden af en zijn daarom op school niet gewenst. Zeker tijdens de lessen in een klaslokaal was het voor leerlingen verboden om een mobieltje bij zich te dragen. Vóór de les moesten deze worden ingeleverd bij de leraar en werden ze opgeborgen in een speciale la of ander opbergsysteem.

Die tijden zijn veranderd. Met de komst van alle moderne technologieën en onderwijsondersteunende apps en websites zijn smartphones ook op school een waardevolle aanvulling gebleken. Zonder telefoon missen zowel leerlingen als leraren belangrijke informatie en contacten. Natuurlijk is het zeker voor kinderen aan te raden hun vaak kostbare mobieltje goed te beschermen met een stevig telefoonhoesje.

Telefoonhoesjes: mooi en praktisch

Een mooi telefoonhoesje voorkomt onnodige schade en ziet er daarnaast ook nog eens hip uit. Tegenwoordig is er voor elke smaak een telefoonhoesje te krijgen, in pasteltinten of meer uitgesproken kleuren en designs. Leerlingen van elke leeftijd vinden daarom altijd een telefoonhoesje dat ze mooi vinden. Voor ouders is het een fijn idee dat hun kinderen in ieder geval met een goed beschermde telefoon op pad gaan. Op school wordt het mobieltje zowel in als buiten het klaslokaal vaak gebruikt.

Scholen gebruiken tegenwoordig diverse apps om schoolse zaken te regelen. Het lesrooster bijvoorbeeld kan zo op elk moment door iedereen worden geraadpleegd. Van eventuele wijzigingen of lesuitval wordt iedereen zo snel op de hoogte gebracht. Ook het rooster van een toetsweek kunnen leraren en leerlingen hierin terugvinden, net als de individuele vorderingen en de behaalde cijfers. Ouders krijgen met een speciaal ouderaccount eenvoudig toegang tot deze gegevens.

Handige telefoonhoesjes

Ook vakinhoudelijk zien leraren steeds meer de toegevoegde waarde van het gebruik van de mobiele telefoon in de klas. Filmpjes en online oefeningen zijn op elk moment beschikbaar. Ook een quiz over de zojuist behandelde lesstof kan eenvoudig met de hele klas gespeeld worden. Met een zogenoemde wallet case als telefoonhoesje is het mogelijk een smartphone zo neer te zetten dat je daarbij je handen vrij hebt.

Via hun mobiele telefoon zijn leerlingen op elk moment op de hoogte van de belangrijkste zaken die op school spelen. Ook worden mobieltjes door leraren ingezet om de lessen interessanter te maken en zo de aandacht van de leerlingen vast te houden. Goed beschermd door een telefoonhoesje biedt een smartphone op school dan ook veel voordelen.